Nar-rang Reserve playground upgrade

No longer on display. Expired on 04 December 2020, 12:00 AM

About the playground

Community consultation was undertaken to inform the design of the local playground in mid-2020. Council's landscape architects have developed a concept design in response to the community's input.

This consultation resulted in a variety of differing opinions on inclusions for the upgrade. Council is delivering an inclusive play space based on this feedback.

This playspace is categorised as a local playground catering for residents within walking distance not designed to attract users from much further afield.

They are the most common category of playgrounds within the Council and usually do not include facilities such as toilets as they are intended for shorter stays.

Our goal

Our goal for the upgrade is to create an attractive, engaging and inclusive community place for everyone to enjoy.

It will be a place to meet, play and relax that enhances the local neighbourhood and growing residential community. The concept design for this local park includes:

  • Improve accessibility to the area where practical
  • Allow inter-generational play components within the space
  • Enhance the naturalistic aspects of the space through the use of natural materials
  • Range of passive, imaginative and active play activities.
  • A drinking fountain.
  • A mix of rubber softfall and mulch surfacing
  • Formalised accessible parking space

Please note the final plan may undergo some changes as the project continues to progress through the detailed design and construction process. Subject to Everyone Can Play Grant funding (ECP) we may revise the scope of works.

 Nar-rang Reserve

Concept plan(PDF, 11MB)

What’s next

We welcome comments on the concept plan.

If you wish to provide feedback, please email Council's Landscape Architect, Sara Shabanian at kmc@kmc.nsw.gov.au

Comments must be provided by 4 December 2020.

Construction on the playground will start in February/March 2021.