Nar-rang Reserve playground upgrade

About the playground

Community consultation was undertaken to inform the design of the local playground in mid-2020. Council's landscape architects have developed a concept design in response to the community's input.

This consultation resulted in a variety of differing opinions on inclusions for the upgrade. Council is delivering an inclusive play space based on this feedback.

This playspace is categorised as a local playground catering for residents within walking distance not designed to attract users from much further afield.

They are the most common category of playgrounds within the Council and usually do not include facilities such as toilets as they are intended for shorter stays.

Our goal

Our goal for the upgrade is to create an attractive, engaging and inclusive community place for everyone to enjoy.

It will be a place to meet, play and relax that enhances the local neighbourhood and growing residential community. The concept design for this local park includes:

  • Improve accessibility to the area where practical.
  • Allow inter-generational play components within the space.
  • Enhance the naturalistic aspects of the space through the use of natural materials.
  • Range of passive, imaginative and active play activities.
  • A drinking fountain.
  • A mix of rubber softfall and mulch surfacing.
  • Formalised accessible parking space.

This upgrade successfully received Everyone Can Play Grant funding (ECP) from the NSW Government. 

nar rang reserve playground upgrade concept plan

View the concept plan(PDF, 4MB)

What’s next

Construction has commenced on the playground upgrade and is scheduled for completion by March 2023. 

Contact

For more information, contact Project Manager, Warwick Brown on 9424 0842 or email brown@krg.nsw.gov.au